Calamiteiten service: 058 - 280 1555
Menu

Over Edelweiss

Zo vader, zo zoon. Sinds 1987 wordt Edelweiss Schoonmaak gerund door Herman Kiestra. Een ondernemer met een glasheldere kijk op de schoonmaakbranche. Gedreven, sportief, ondernemend, gek op innovaties, onderzoekend en creatief.

Begonnen met een paar geleende ladders en een oude bestelauto van z’n vader wist hij z’n eigen bedrijf flink op de kaart te zetten. Niet alleen in Leeuwarden, maar overal in de provincie Fryslân is Edelweiss actief. Ook op de eilanden. Kiestra geeft leiding aan professionele, ervaren medewerkers die garant staan voor perfect schoonmaakwerk. Afspraak is afspraak en kwaliteit en betrouwbaarheid zijn de pijlers waarop het bedrijf rust. Edelweiss werkt snel en goed, zonder blabla. Geen wonder dat tal van bedrijven en (overheid)instellingen graag samenwerken met Edelweiss Schoonmaak.

Meer weten? Bel (058) 280 15 55 of vraag snel een scherpe offerte aan! info@edelweiss.nl

Medewerkers

Herman Kiestradirecteur
X

,,Ik kom uit een echt ondernemersgezin, waar werken heel normaal was. Meer dan 45 jaar stond mijn vader aan het hoofd van z’n eigen glazenwasbedrijf. Daar heb ik voor het eerst in de ‘keuken’ gekeken, daar heb ik gezien wat er allemaal bij komt kijken om een goed bedrijf te runnen. Het heeft me niet afgeschrikt. Sterker nog, na mijn studie wilde ik maar één ding: zelfstandig ondernemen. Een eigen glazenwasserij c.q. schoonmaakbedrijf beginnen.

Zoals de meesten begon ik met bijna niets. Van mijn vader leende ik een paar ladders en een oude bestelauto. Dat was de start van mijn eigen bedrijf. Maar ik had al snel door dat dit niet voldoende was om hogerop te komen. Kennis is macht, daarom volgde ik tal van schoonmaakopleidingen. Die opgedane kennis, gekoppeld aan mijn praktijkervaring, geeft mij als directeur een streepje voor. Ik ken het klappen van de zweep, ik ken de schoonmaakwereld op m’n duimpje, en… Ik ben nog steeds ondernemer! Uitdagingen ga ik niet uit de weg en samen met mijn enthousiaste medewerkers doe ik er alles aan om mijn opdrachtgevers tevreden te stellen. Dat lukt prima. Edelweiss is een serieuze speler in de schoonmaakbranche. Een bedrijf waarop je kunt vertrouwen, dat garant staat voor kwaliteit en een uitstekende partner is bij het oplossen van schoonmaakproblemen.’’

Herman Kiestra - directeur
Karin Lautenbachhoofd bedrijfsbureau
X

Mailen of bellen met Edelweiss Schoonmaak? Dan is de kans groot dat u met mij te maken krijgt. Ik run al jaren samen met mijn collega Ella Vis het bedrijfsbureau. ,,Wilt u informatie over de planning, een offerte aanvragen, een schoonmaakopdracht indienen of heeft u vragen over contracten, facturen, correspondentie ….… via het bedrijfsbureau krijgt u direct antwoord op de gestelde vragen of verwijzen wij door naar de juiste persoon.”

Voor iedere klant, groot of klein, willen we alles goed regelen. De relatie met de opdrachtgever moet gewoon goed zijn, ook de administratieve kant. Daar zetten we ons op het bedrijfsbureau graag voor in.

“Ik ben betrokken bij Edelweiss en denk altijd mee over de beste oplossingen voor opdrachtgever en personeel.”

Karin Lautenbach - hoofd bedrijfsbureau
Alie Posthumusprojectleidster gebouwen
X

,,Als projectleidster ben je de spil tussen het schoonmaakbedrijf, de opdrachtgever en de schoonmaker. Het is eenkwestie van een goede balans vinden en alle betrokken partijen tevreden houden. Korte lijnen, duidelijkheid, goed en regelmatig contact zijn aspecten die in onze werkwijze een belangrijke rol spelen. Voortdurend investeren in kwaliteit, dat is telkens de insteek. Het is elke keer de uitdaging om de zaken weer voor elkaar te krijgen: een tevreden klant en blije, gemotiveerde collega’s. Het draait niet alleen om mij, het is teamwork. Het leuke is dat mijn werk absoluut geen sleur is. Controles uitvoeren, aannemen en begeleiden van nieuw personeel, ondersteuning bieden bij ziekte, het inplannen van verlofaanvragen… Geen dag is hetzelfde.’’

Alie Posthumus - projectleidster gebouwen
Marcel van Osprojectleider veerdiensten
X

Wie met de veerboot naar Vlieland of Terschelling gaat, krijgt ‘automatisch’ met Marcel van Os te maken. Niet letterlijk, maar de ‘hand’ van Marcel is altijd aanwezig. Samen met een enthousiast team van medewerkers zorgt hij er voor dat de veerboten er keurig schoon uitzien.

,,Schoonmaken zat mij niet in het bloed, dat geef ik eerlijk toe. Na een de grafische HTS opleiding en een aantal jaren in een drukkerij te hebben gewerkt, ben ik een andere koers gaan varen. Nu werk ik bij Edelweiss. In een hele andere branche, maar minstens zo leuk. Ik ben begonnen met het schoonmaken van zee- en kustschepen, maar ben nu al jaren Projectleider Veerdiensten. Dagelijks ben ik, samen met mijn collega’s, in de weer om de 5 schepen van Rederij Doeksen schoon te maken. Dit gebeurt na de laatste vaart, veelal op de eilanden. De veerboten zijn het visitekaartje van Doeksen en voor de rederij is het van groot belang dat alles er fris en kraakhelder uitziet. Daar zijn wij verantwoordelijk voor. Mocht u binnenkort aan boord stappen van één van de veerboten, denk dan even aan mij. Ik denk 365 dagen per jaar aan u …’’

Marcel van Os - projectleider veerdiensten
Ella Vispersoneelszaken
X

Samen met mijn collega Karin Lautenbach run ik het bedrijfsbureau, waarbij ik mij hoofdzakelijk bezig houd met personeelsaangelegenheden. “Bent u opzoek naar werk of heeft u vragen over uw arbeidsovereenkomst of salaris, dan geef ik u graag uitleg. Mocht u (langdurig) ziek zijn dan zult u mij regelmatig spreken. Samen zorgen we ervoor dat alle stappen binnen de Wet Poortwachter op een juiste manier worden opgevolgd. Daarnaast beantwoord ik als Preventiemedewerker alle arbo-vragen van medewerkers.”

Ook voor iedere medewerker willen we alles goed regelen. De relatie met de medewerker moet goed zijn, ook de administratieve kant. Daar zetten we ons op het bedrijfsbureau graag voor in.

“Ik ben betrokken bij Edelweiss en denk altijd mee over de beste oplossingen voor opdrachtgever en personeel.”

Ella Vis - personeelszaken
Offerte aanvragen
  • Edelweiss Schoonmaak
  • Ceresweg 28
  • 8938 BG Leeuwarden
  • T 058 280 15 55
  • E-mail: info@edelweiss.nl